EXOT SI POCHUTNÁ AJ NA SUCHEJ RYŽI

Hamburgery, párky v rožku, klobásy, langoše, vyprážaný syry, .... V lete ste to zrejme tiež vídali. Ísť na kúpalisko bez škatuľky s rozumným jedlom znamená odsúdiť sa k čakanie v päťkilometrovej fronte na zemiakové hranoly, ktoré sa minimálne dva roky neocitli nad bodom mrazu a teraz boli vhodené do rozpáleného oleja. Útechu občas človek našiel v reštaurácii, v mieste, kde by to malo profesionálnou gastronómiou, tým pádom aj pestrým sortimentom, len hýriť. No, ale v niektorých hostincoch, kde sa okrem čapovania hektolitrov piva oficiálne zaoberajú aj varením, vám rovnako povedia, že nemajú varené zemiaky. Preto ste zľavili z požiadavky jesť rozumne pripravené mäso a oni vám k tomu rezňu ešte naložia  krokety. Už som zažil aj ponuku bramboráku so zemiakovou kašou. To bol extrém, ktorý ma naozaj rozosmial. No ale to už je skôr prípad pre Zdeňka Pohlreicha.

Ak ja nechápem človeka, ktorý sa teší, až postupne zmizne 357 ľudí čakajúcich vo fronte pred ním, aby získal trochu potravy podobajúcej sa zemiakom, predpokladám, že on by zas nechápal mňa. Nielen on, ale aj veľa ďalších. Keby sa u nás v práci nakrátko objavil nejaký nezávislý pozorovateľ, mohol by si myslieť, že moji kolegovia sú jasnovidci ! Oni totiž vždy uhádnu, akú prílohu mám k obedu ! Pozorovateľ by však po pár dňoch zistil, že až mi budú kolegovia pred obedom hádať zemiaky a tento tip im vyjde, vyčerpajú veľkú dávku šťastnej náhody. Ja mám teraz totiž ryžové obdobie.

Takže rozdiely medzi konzumentmi cvičiacimi a tými druhými sú celkom výrazné. Musím sa priznať, že cestou do práce sa hocikedy nadriem viac ako v pracovnom procese. Oproti môjmu dopraveniu toho osemnácťkilového batohu plného jedla do práce sú príchody kolegov trochu skromnejší a ľahšie. V jednej ruke kľúč od skrinky, v druhej bageta z benzínky. Odomknú skrinku, hodia tam bagetu a idú makať. Ja musím chodiť skôr, aby som stihol všetko to jedlo vybaliť a naskladať do chladničky, než začne smena. Počas práce toho veľa nenahovoríme, preto sa vždy teším na dobu obeda. Vybalíte box s ryžou a so správnym odhadom očakávam vety, čo končí otáznikom a začínajú slovom "prečo". Ako môžem jesť stále dookola tú suchú ryžu ? Odpovedám, že suchá nie je, pretože som tam vylial šťavu z tuniaka a to rybie mäso tam mám tiež.

Ich časté vytáčanie očí k stropu (vždy v čase okolo obeda) mi napovedá, že som pre nich zrejme exotický človek, čo si nasype do krku pol kila ovsených vločiek a zaleje vodou z kanvice. Veď ja si jedlo nevychutnávám. Ani tú ryžu už nehryziem. Rovno ju posúvam hrdlom ďalej, pretože viem, že moje zuby akurát zvýšia glykemickej index.

Vyzerá to tak, že si s prípravou jedál moc nelámu hlavu, ale na druhú stranu to môžeme vidieť aj tak, že tá rutina ma učí ako byť precízny v čo najkratšom čase. Veď zhotoviť ovsenú kašu na raňajky mi zaberie 4 minúty, počas ktorých stihnem vykonať rannú hygienu a zmeniť Prázdnej batoh v osmemnácťkilový batoh. A to musím podotknúť, že kašu nechávam prejsť varom. Zato kolegovia sa s prípravou jedla vyhrajú. Ešte aby nie, keď varia raz denne. To sú dobroty, z ktorý by Pohlreich lepil hviezdy. Ja sa s tým tak nemazlím. Ide mi predovšetkým o kvalitné živiny a chuť je už poznamenaná hodnotením trochu exotickým, vznikajúcim po vzájomnej dohode zmyslov a rozumu. Po racionálne pripravenom potréningovom nášupe sa cítim skvele a na ten popud sa nezdráham oznámiť, že som si vážne pochutnal.

Produkty v článku

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.