TOMÁŠ TABAČIAR - ROZHOVOR PO NÁVRATE Z DOMINIKÁNSKEJ REPUBLIKY

Ahoj Tomáš  , nedávno si sa zúčastnil druhej PRO súťaži v tejto sezóne . Po úspešnom štarte sezóny si šiel do Dominikánskej republiky  s akým očakávaním ?

Vždy hovorím, že nechcem sa len zúčastniť a byť priemerný. Chcem byť vždy medzi najlepšími a tieto ambície som mal aj keď som išiel do Dominikánskej .

Ako si zvládol tú dlhú cestu a ako reagovala tvoja forma na časový posun ?

Už som raz absolvoval dlhý let, keď som išiel na svoju prvú súťaž v PRO v Chicagu, kde som let nezvládal najlepšie, preto tentokrát som si nechal aj nejaký časový odstup medzi príletom a samotnou súťažou, čiže tá forma nijako neutrpela. Mal som svoj režim aj v lietadle, takže všetko navarené v miskách, tak ako to mám mať. Väčšinu cesty som aj tak prespal.  Po prílete trvalo asi tak dva dni, kým som sa aklimatizoval, ale myslím si, že som to znášal oveľa lepšie ako v USA.

 Ako prebehla súťaž ? Čo povieš na organizáciu preteku ?

Súťaž prebiehala v hoteli Hard Rock Casino a po organizačnej stránke jej nemôžem nič vytknúť. Tento hotel som mal hneď vedľa svojho hotela, kde som bol ubytovaný, takže som nestrácal čas zbytočným cestovaním. Po príchode a registrácii hneď na druhý deň sa začalo súťažiť a prebiehalo to celkovo dosť rýchlo. Ak aj boli nejaké maličkosti, ktoré by som mohol vytknúť, tak ako na každej súťaži, mojím umiestnením som na ne rýchlo zabudol.

 Ako ti vyšla forma ? Si spokojný s výsledkom ?

Forma vyšla presne tak ako mala, podarilo sa mi ju udržať, možno ešte trošičku viac dotiahnuť oproti Prahe, preto som s výsledkom maximálne spokojný. Neveril som ani , že za sebou nechám takého pretekára akým je Dobromir Delev (niekoľko násobný účastník MR. Olympia) To bolo moje veľké prekvapenie a radosť samozrejme.

Čomu to pripisuješ že aj keď z najlepšou formou zo všetkých aj tak si skončil 2X na druhom mieste ?

Nepripisujem to ničomu. Rovnako to bolo aj v Prahe, v Dominikánskej sa to zopakovalo a ja z toho rozhodne odcudzovať nikoho nebudem. O tom je šport, a treba rozhodnutie rozhodcov prijať tak ako je. Ako som spomenul, predbehol som Dobromira Delava a to bolo takým mojím osobným víťazstvom. Vyhral Jose Raymond kulturista zvučného mena, ktorý tento rok ukončuje svoju kariéru a je pekné, že sa s ňou mohol rozlúčiť práve víťazstvom. Takto by chcel asi každý kulturista z profesionálneho kulturistického života odísť. Je to výborný človek aj kulturista a ja nie som v postavení, aby som jeho formu v danom momente hodnotil ale víťazstvo  a takéto zakončenie kariéry mu naopak veľmi prajem

Ty si v Dominikánskej ostal ešte niekoľko dní , ako sa ti tam páčilo ?

Je to naozaj raj na zemi. Slniečko, more, krásna pláž, palmy to bol po súťaži ten pravý balzam na dušu a strávil som tam presne toľko dní, koľko som potreboval na odpočinok a nabratie nových síl k poslednej súťaži v Rumunsku. Keďže ma čaká ešte táto posledná súťaž, bohužiaľ som si nemohol naplno vychutnať všetky tie all inclusive lákadlá, ktorých tam bolo neúrekom. Do súťaže mi Zdenka varila na izbe, keďže som nemohol nič soliť a po súťaži hotel ponúkal aj nízkokalorické jedlá, takže pre svoje potreby som mal z čoho vybrať a prispôsobiť svojmu režimu. Rovnako som nepodcenil ani tréning. Aktívne každé ráno som robil kardio, väčšinou formou rýchlej chôdze a potom silový tréning v hotelovom  fitness centre 

Po súťaži si nabehol na normálny režim ?

Tak ako som už vyššie spomenul, diéta pokračovala, nakoľko som v príprave na poslednú súťaž v Rumunsku.

Tak že tvoja Ďalšia zastávka bude Rumunsko , udržíš formu ?

Nemôžem si klásť otázku, či ju udržím, pretože ju musím udržať. Tu nie je možnosť výberu. Viem čo mám robiť a verím, že forma bude presne taká ako  na posledných dvoch súťažiach ak nie lepšia. O to sa budem snažiť až do súťaže, musím  z toho vyťažiť  maximum.

 Bude súťaž v Rumunsku posledná v tejto sezóne ?

Áno , bude posledná

Ďakujem za rozhovor a držím prsty 

Produkty v článku

Súvisiace články

Proteínové wafle s múkou ale aj bez múky

Proteínové wafle s múkou ale aj bez múky

Proteínové wafle vám poskytnú potrebnú dávku bielkovín a zároveň potešia chuťové poháriky. Ponúkame vám tri recepty na proteínové wafle. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.