Cvičia, ale netrénujú. Trénujú ale nedrú

Stačí sa rozhliadnuť okolo a všetkým musí byť jasné, že žijeme v dobe nebývalého blahobytu. Trebárs dnes som klikol na článok o tom, že nejaké dievča napodobňuje psa a zarába tým milióny. Je fakt, že po štyroch behala moc pekne a obojok s vodítkom jej tiež moc pristal. Neviem si preto ani predstaviť, k akému nesmiernemu bohatstvu by sa dopracovala, keby sa ešte naučila vrtieť chvostom.

A čo napríklad všetci tí dobrí ľudia z rôznych, štátom dotovaných, organizácií, ktorí sa nám snažia poradiť, čo si máme myslieť, ako máme hovoriť a koho máme mať radi? Napríklad ja myslím furt len ​​na to jedno a pokiaľ viem od priateľov, nie sú na tom o moc lepšie, a to aj napriek všetkej ich snahe.

Napriek tomu tie dobré liberálne duše poberajú plat za úplne zbytočnú prácu. Rovnako ako ja. Píšem články, ktoré nikto nečíta a keď už áno, nikto sa tým neriadi. Ešteže v tom nie som sám. Každých 5 sekúnd niekto vypustí článok, alebo natočí video, nahovorí podcast a trebárs aj nakresli komiks o tom, ako majú začiatočníci cvičiť, ale všetko márne. Všetci borci z kategórie Osvienčim idú podľa borcov z kategórie veľkochovu hormonálne podporených kurčiat. Takže úplne zle.

Ide totiž o to, že v posledných dňoch som až príliš často zaznamenal chlapcov s vystúpenými rebrami, ako cvičia na jednu partiu viac cvikov, než o ktorých som kedy počul, viac izolovaných sérií, než koľko by som ich dokázal vymyslieť, a to všetko s váhou v rozmedzí zle zaradenej jednoručky z detského kútika až po váhu, počuj  kamoš a teraz s tým dohromady nejako pohnúť.

Nutné dodať, že prvý príklad prevažoval. Rovnako tak som nechtiac začul novodobú konverzáciu dvoch tínedžerov, ako jeden povedal druhému, že dnes nepôjdu sériu na van rep, ale osu reps, výsledkom čoho však bolo, že tá séria stála za hovno tak v češtine, ako aj v angličtine. Takže opakovanie je matka múdrosti a poďme si udeliť pár ďalších (zbytočných) rád.

V prvom rade je tu problém s frekvenciou tréningov. Ja chápem, že mladí nadšenci by chodili najradšej stále, lenže to nefunguje, resp. nezvládli by to, ak by mali cvičiť správne cviky so správnou váhou. Tak čo treba toto:

Pondelok:

Prsia -

benč- 5 sérií po 8-10 opakovaniach (bez 1 rozcvičovacej)
Pullover- 5 sérií po 10 op.

Stehna -

Deepy- 8-10 sérií po 8 opakovaniach (bez rozcvičovacích)

Lýtka-

Výpony na stroji 4 série (v celom rozsahu pohybu, nie to klasické hupkanie s plným stojanom tehličiek v centimetrovom rozsahu)

Brucho-

sed ľahy - 3-4 série

Utorok:

Chrbát - 

Zhyby na hrazdě- 5-6 sérií so záťažou po 6-8 opakovaniach
Ak zhyby nezvládate, robili ste kladku. Načo sa vám teraz každý bude smiať a považovať za zdochliaka. Celkom slušná motivácia k tomu, začať robiť čo najskôr zhyby. Aspoň 1. Ďalší tréning 2. Nabudúce sa tam vyškrabte ako mačka pri záchvate epilepsie, ale dajte tri. Atd ... Keď ich viac nezvládnete, prejdite na kladku, ale v každom ďalšom tréningu sa snažte o opakovanie zhyby naviac a sérii navyše, časom, a nebude to tak dlho trvať, sa na tie čísla dostanete. Až sa tak stane, budete mať chrbát. Pretože budete cvičiť niečo, čo sa nedá ojebat ako kladka.

Príťahy s veľkou činkou v predklone- 4 série po 8 op.

Ramena-

tlaky na ramená s veľkou činkou v stoji - 5-6 sérií po 6-8 op. Veľmi rýchlo zistíte, že nebudete dvíhať tých 60 kg ako na multipresse.

Triceps-

Francúzsky tlak- 5 sérií po 8 op

Biceps

bicepsový zdvih s veľkou činkou- 5 sérií po 8 op.

Streda:

Voľno

Štvrtok to isté, čo v pondelok, v piatok to isté, čo v utorok a cez víkend voľno. To môžete pomoct fotríkovi s nejakou činnosťou, ktorú hlboko nenávidíte, ale on potom bude ústretovejší, až si budete prosiť prachy na proteín a fitko.

Sklamaný? Žiadne supersérie, MultiPress, peck decky, legpress? Split 3 + 1, partie 1x za týždeň ako tí borci z videí? To je vám na prd. Dnešné dáta a teórie totiž ukazujú, že tieto systémy a techniky sú kontraproduktívne a že tréning s precvičením partií 2-3x do týždeňa je pre vás, začínajúcich, alebo naturálne cvičencich oveľa efektívnejší.

Rozhodne to nie je split s partiami, ktorých tréning príde na rad 1x týždenne. Takýto tréning (split, partie 1x do týždňa) je určený pre užívateľov steroidov, lebo tí si zaisťujú anabolizáciu organizmu externe, kdežto tréning partií niekoľkokrát do týždňa využíva vlastného, ​​ale niekoľkými hodinami (cca 2 dni) limitovaného anabolického a tým pádom regeneračného / rastového procesu .

Zjednodušene povedané, keď si dáte bicák v pondelok, na čisto vám bude rásť v utorok a ako-tak v stredu a po zvyšok týždňa máte utriem. Keď budete mať v tele viac tesťáku ako guliarka z NDR, môže vám to byť jedno, lebo vaše telo sa kúpe v anabolickej kúpeli a rastové procesy tam prebiehajú permanentne. Druhá vec je tá, že ťažký drep stimuluje kompletný nervový systém tela, v dobrom slova zmysle ho preťažuje a núti ho k zosilneniu. To isté príťahy činky v predklone, Bence apod ... Protismerné kladky, peckdecky, jednoručné bicepsové zdvihy o koleno stimulujú leda hovno a možno ani to nie ...

Zásadný problém, ktorý môže znamenať, že vám to absolútne nebude fungovať, ale spočíva v tom, že drvivá väčšina cvičencov, dievčatá nevynímajúc, si nevie naložiť. Ak si naložíte málo, trochu si ako potrénujete, ale vo finále pôjdete domov oddýchnutí, v pohodičke, a to je zle. Ak si naložíte moc, vaša technika bude stáť za nič, neurobíte potrebný počet opakovaní a domov budete odchádzať leda tak s posilneným egom. Čo je taky na prd.

Vy potrebujete nájsť bod, pri ktorom si budete úplne istí, že už sám neurobíte ani jedno opakovanie naviac. Nepotrebujete dopomoc. Potrebujete niekoho, kto vám dá istotu, že nebudete po Benči musieť navštíviť zubára skôr, než je nutné. Potrebujete sparinga, ktorý dohliadne na to, že pôjdete drepy nadoraz a pomôže vám, keď sa rozhodnete stráviť zvyšok života v kadiacej  polohe.

Potrebujete niekoho, kto by vám bol ťahúňom a dokázal z vás, ale naozaj len z vás, bez dopomoci, vyžmýkať maximum. Možno si kúpte trénera, ktorý bude mať za úlohu dohliadnuť na vašu techniku, zoznámte ho s touto úlohou ťahúňa a potom ho pripravte o hlavu zakaždým, keď vám do toho nápadu bude tárať.

To je kľúčový bod vášho snaženia. Ukázať vám limit. Dohliadnuť na to, že keď budete kňučať ako obvykle, že už viac opakovaní nedáte, on bude vedieť a dohliadne na to, že urobíte ďalších päť. Bez pomoci, sám. Toto vidím každý jeden deň. Už nemôžem ... ako fakt nie, viac už nedám. Kecy! Pokojne by ich dal ešte minimálne päť a viac. Toto je dôvod, prečo väčšina ľudí nemá výsledky. Cvičia, ale netrénujú. Trénujú, ale nedrú.

 

Som si absolútne istý, že 10 sérií drepov, vykonaných na doraz, skutočne nadoraz (a to sa vám z tých desiatich sérií podarí maximálne dvakrát, trikrát, ale snažte sa k tomu priblížiť), vykonaných 2x týždenne, vám dá kvadricepsom zabrať neskutočne viac ako celá plejáda cvikov vykonaných pre fotky na Instagram.

To isté zhyby. Urobíš v sérii 12 opakovaní? Šup, nech už sa ti hojdá kotúč na opasku a spriatelí sa s tvojím nádobíčkom. Ramená, tlaky. Žiadna ojebávačka na MultiPresse, tam zdvihne metrák kdejaký Jouda, ale pekne v stoji, to je iná káva. Urobíte jedenásť opakovaní a trasiete sa u toho ako ratlík? V poriadku, maká fest, ale máte robiť 8 opakovaní, tak si tam pridate. Už chápete? Snažte sa ísť na doraz tak, že sa vám budú klepať ruky ako v Parkinsoncentre. Ale .... Zaujíma tá drina vlastne niekoho?

Produkty v článku

Obľúbené EXTRIFIT Go Pro 30

EXTRIFIT Go Pro 30

40,65 € 46,80 €

Obľúbené EXTRIFIT® Hero

EXTRIFIT® Hero

61,00 € 81,60 €

Novinka EXTRIFIT® Agrezz®

EXTRIFIT® Agrezz®

1,80 € 2,40 €

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.