Ako na domácu posilňovňu?

Najefektívnejší šport je ten, ktorý vykonávame maximálne sústredení a uvoľnení zároveň. Počas cvičenia len výnimočne odolávame tlaku a rušivým momentom zvonku. Vybraný šport sa postupne stáva súčasťou našej osobnosti – užívame si ho vo vlastnej fitness zóne, ktorej sme jediným majiteľom a klientom zároveň. Tým je domáca posilňovňa zostavená podľa často vyhľadávaných kritérií.

Všeobecne o výhodách domácej posilňovne

Tí, čo sa rozhodnú venovať domácemu cvičeniu, spravidla sa zhodujú v časových a kapacitných stanoviskách. Časové dôvody umožňujú slobodne si rozvrhnúť harmonogram tréningov a vymedziť čas na regeneráciu. Kapacitné vyplývajú najmä zo skúseností cvičiť v posilňovni pre širokú verejnosť, kde všetci majú záujem o dostupné stroje a doplnky na cvičenie. V neposlednom rade sú to vlastné osobnostné dôvody – najmä v začiatkoch cvičenia, keď ešte pociťujeme ostych pre každé kilo naviac.

Domáca posilňovňa a dispozičné možnosti

Domáca posilovňa sa najjednoduchšie zariaďuje na dispozične bohatom priestore. Oveľa väčšou výzvou je vybrať si posilňovacie stroje a fitness doplnky v menšom byte. Nie je to ale nemožné, len si treba bližšie stanoviť priority. Na prvé priečky v zozname, čo si zakúpiť pre vlastné domáce fitness ciele, sa tak dostávajú viacúčelové, resp. stroje na posilňovanie celého tela.

Prečítajte si: Cviky na biceps doma

Odporúčame Multifunkčnú lavicu

Tento stroj často nesie pomenovanie posilňovač celého tela. Je tomu skutočne tak, keďže umožňuje kardio a silové tréningy, rovnako dobre zvládneme aj uvoľňovacie, strečingové cviky. Skutočne ponúka variabilitu cvičení, pričom pri správnej technike posilňujeme ramená, chrbát, ruky, hrudník, brucho, sedacie svaly a dolné končatiny až po lýtka.

Viete, že pre bližšiu predstavu by takýto posilňovač nemal presahovať celkové rozmery 190 x 75 x 8 cm? V dispozične stiesnených podmienkach má tak tento stroj na cvičenie svoje miesto!

Ďalšie odporúčané stroje a doplnky na cvičenie v zhoršených dispozičných podmienkach

  • Mini stepper - cvičenie pre všetky svalové partie, najmä pri vynovených stepperoch umožňujúcich pohyb v dvoch rovinách. Vieme posilňovať vo vertikálnom a horizontálnom smere. Mnohým takéto cvičenie pripomína jazdu na kolieskových korčuliach.
  • Vibračná plošina – je ich viacero typov. V princípe ide o zvyšovanie svalovej aktivity spojené s intenzívnejšou cirkuláciou krvi. Toto sú skvelé parametre pre spaľovanie tuku.
  • Airbike – stacionárny bicykel s nastaviteľnými a bezpečnostnými prvkami pre každé domáce fitko.

Domáca posilňovňa a finančné možnosti

Pri každej kúpe zavážia naše finančné možnosti. Stroje a pomôcky na cvičenie nie sú v tomto smere žiadnou výnimkou, veď ani nepatria medzi najlacnejší sortiment. Ale! Funkčné domáce fitness zvládneme zariadiť aj za veľmi nízke ceny!

Domáca posilňovňa do 50 eur

V zozname pomôcok na cvičenie odporúčame:

  • Závesná hrazda do dverí – v tejto cene zväčša nájdeme akciový tovar, avšak treba sa uistiť, že súčasťou je poistka proti uvoľneniu. Ide o všestrannú pomôcku na precvičenie hornej aj dolnej časti tela, zvlášť na príťahy.
  • Gymnastická lopta – vhodná na fitness, kardio cvičenia, na dynamické sedenie a na rehabilitačné cviky.
  • Balančná podložka – ideálna pre zlepšovanie koordinácie, na uvoľnenie svalového napätie, na obmedzenie stresu a na aktiváciu svalov v hlbších vrstvách.

Domáca posilňovňa od 50 – 300 eur

Počuli ste už o tzv. krosovom trenažéri? Je to skvelý kardiovaskulárny stroj vhodný na zvýšenú aktiváciu svalov. Trénujeme celé telo, navyše prístroj dbá na ochranu pred opotrebovaním kĺbov.

Domáca posilňovňa od 300 – 500 eur a viac

Tu už možno hovoriť o zvýšených nárokoch na domáce fitko. Prebytočných kíl nás jednoducho zbaví napr. cvičenie na bežeckom páse, pričom si rýchlosť regulujeme sami. Odporúčame stroje s tichým chodom a jednoduchou prípravou na cvičenie – zložíme ich jedným pohybom. Aj napriek mohutnosti týchto strojov patria k ľahko premiestniteľným a dobre skladným.

Produkty v článku

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.