Ako na domáce proteínové tyčinky?

Ste smädní po bielkovinách? Je to prirodzené, veď bielkoviny (proteíny) sú nevyhnutné pre každú zdravú bunku v tele. Vyplýva to z ich základnej stavebnej funkcie, rovnako aj z významného postavenia medzi dôležitými zdrojmi energie. Ľudské telo si jednoducho zakladá na bielkovinách pre stavebné a metabolické procesy, pre reguláciu hormonálnej sústavy a na udržanie optimálnej telesnej hmotnosti. Sme teda zodpovední za každodenný príjem bielkovín. Preto odporúčame domáce proteíny tyčinky!

Začnite deň s domácimi proteínovými tyčinkami!

Ráno začíname raňajkami. S prípravou zdravých raňajok je ale spätých mnoho mýtov, čo podnecuje k najčastejším omylom v stravovaní. Pri konzumácii zdravých raňajok nezabúdame na kombináciu bielkovín (rastlinné a živočíšne) a na komplexné sacharidy. V oblasti výživných doplnkov k strave sa spolupodieľajú na gaineroch, ale tie sa vyznačujú práve vyššou koncentráciou sacharidov než bielkovín. Dnešné raňajky si predstavujeme inak!

Viete, že mnoho dostupných receptov na domáce proteínové tyčinky potvrdzujú bohatšie zloženie sacharidov než bielkovín?

 

Na prípravu odporúčame:

  • Výhradne srvátkový proteín alebo vanilkový srvátkový proteín - 1,5 hrnčeka
  • Kokosová múka – 0,5 hrnčeka
  • Kokosové mlieko – 1 hrnček
  • Orechové maslo – ¼ hrnčeka
  • 1 – 2 lyžice medu

Postup:

Všetky ingrediencie miešame, až kým nevznikne rovnomerne tuhá zmes. Tú vyložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Necháme odležať v chladničke na 45 – 60 min. Potom vyberieme a tvarujeme cca. 10 rovnako veľkých tyčiniek. Môžeme si pomôcť aj rôznymi formičkami na pečenie.

Prečítajte si: Tipy na skvelé proteínové palacinky

Náš tip

Hľadáte tip na domáce proteínové tyčinky s vyváženým obsahom bielkovín a cukrov? Takéto proteínové tyčinky zasýtia na podstatne dlhší čas. Sú vhodné do práce alebo pri fyzicky namáhavých činnostiach.

Arašidové domáce proteínové tyčinky do práce

Na prípravu potrebujeme:

  • 150 g ovsených vločiek
  • 150 g výhradne srvátkového proteínu
  • 50 g arašidov
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 80 g arašidové maslo

Postup:

Do misy najprv pridávame tuhé až potom tekuté suroviny. To znamená, že po premiešaní vločiek, arašidov a proteínového prášku, postupne prilievame mlieko a zmes do výslednej podoby dostávame aj pomocou arašidového masla. Výsledkom by mala byť hustá zmes, rovnomerne rozložená na plechu vystlaným papierom na pečenie. Zmes ďalej potrebuje stuhnúť aspoň 2 – 3 v chladničke. Nakoniec tvarujeme tyčinky.

Ako na domáce proteínové tyčinky?

 

Viete, že domáce proteínové tyčinky možno ďalej skladovať v chladničke alebo ako mrazené bez toho, aby stratili dôležité nutričné hodnoty?

 

Snack domáce proteínové tyčinky

Veľmi často sa v receptoch na proteínového tyčinky objavujú ako prídavné (voliteľné) ingrediencie oriešky. Skvelým ozvláštnením receptov sú aj hrozienka, maliny alebo brusnice.

Na prípravu odporúčame:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 2 PL arašidového masla
  • 90 g výhradne srvátkového proteínu
  • 3 lyžice vody
  • 2 ČL medu
  • Hrozienka

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame. Ideálne z nich pripraviť rovnomernú zmes odležanú na cca. 30 min. v mrazničke. Cesto nesmie byť príliš lepivé. Po odležaní tvarujeme rovnako veľké tyčinky. Ideálne, keď ich skladujeme v uzatvárateľnej dóze, prípadne obalené papierom na pečenie v chladničke.

Najlepšie proteínové tyčinky pre náročných

Nesú prívlastok aj milionárske alebo kráľovské proteínové rezy. Je tomu tak pre ich bohaté zloženie klasického korpusu, plnky a polevy. Stále však ide o nutrične vyvážené spojenie.

Na prípravu:

Cesto:

  • 80 g ovsená múka
  • 80 g vlašské orechy
  • 80 g výhradne srvátkový proteín
  • 50 ml kokosový olej
  • 50 ml mandľové mlieko
  • 1 PL medu

Plnka:

  • 50 ml mandľové mlieko
  • 1 PL arašidové maslo
  • Hrsť datlí

Poleva:

  • 50 g tmavá čokoláda
  • 20 g kokosový olej

Postup:

Podľa receptu na prípravu korpusu (cesta) najprv pridávame sypké, neskôr tekuté suroviny. Aj tu máme dosiahnuť tuhšie cesto. Rovnomerne ho uložíme na plech vystlaný papierom na pečieme a zapečieme pri 180 °C na 10 minút. Po vychladnutí pripravujeme plnku, krémovú pastu, pričom nezabúdame na úplne vykôstkované datle, maslo a mlieko. Plnku rozotrieme na korpus a necháme v chladničke na 30 – 45 min. Na záver proteínové tyčinky zalejeme čokoládovou polevou. Zmes opäť uložíme do chladničky a po stuhnutí režeme na tyčinky alebo na štvorce.

Ako na domáce proteínové tyčinky?

Produkty v článku

Súvisiace články

Proteínové wafle s múkou ale aj bez múky

Proteínové wafle s múkou ale aj bez múky

Proteínové wafle vám poskytnú potrebnú dávku bielkovín a zároveň potešia chuťové poháriky. Ponúkame vám tri recepty na proteínové wafle. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.