Ako rýchlo schudnúť 5 kg?

Vôbec pritom nemusí ísť o novoročné predsavzatie – jednoducho ste si dali za cieľ schudnúť rýchlo, efektívne a najmä zdravo na základe viacerých kritérií. Konkrétne hľadáte spôsob, ako rýchlo schudnúť 5 kg bez jo-jo efektu. Do úvahy pritom neprichádza ani vyhladovanie organizmu, ba ani presilenie z unáhleného cvičenia. Teda aké podmienky treba splniť, aby ste čo najrýchlejšie schudli?

Strava na princípe nízkosacharidových zdrojov

Najčastejšou odpoveďou na to, ako rýchlo schudnúť, je tzv. keto diéta. Pri dodržiavaní základných pravidiel umožňuje schudnúť rýchlo, v podstate aj do časového horizontu jedného týždňa, ale za vhodného tréningového plánu. Pri keto diéte s cieľom čo najrýchlejšie schudnúť sa odvolávame na nízky príjem sacharidov a zvýšený príjem tukov a proteínov.

Náš tip – keto stravovanie nie je len spôsobom, ako schudnúť čo najrýchlejšie, ale najmä plnohodnotnou úpravou stravy. To je prvým „menším“ úspechom, od ktorého závisí cesta za vysnívanou hmotnosťou.

 

Ako konkrétne uplatňovať nízkosacharidové stravovanie?

Prvý varovný signál sa spúšťa pri obmedzení príjmu energie zo sacharidov v prepočte na menej než 26 % vôbec z celkových energetických zdrojov za deň. Už tu zisťujeme, že keto diéta nie je úplne pre každého, najmä nie v prípade, že sacharidy ako makronutrienty sú pre vaše zdravie nezastupiteľné. V podstate nezastupiteľné sú aj pre zdravý organizmus, a tak ešte väčšmi kompenzujeme tento deficit bielkovinami a tukmi z hydiny, rýb, z mliečnych a vaječných produktov.

Ako rýchlo schudnúť 5 kg?

Viete, že každá keto diéta umožňuje diétny plán presne na mieru, aby bolo možné schudnúť čo najrýchlejšie? Zároveň keto diéta v žiadnom prípade nerozhádže organizmus, ale pri optimálnom príjme bielkovín podporuje tvorbu svalovej hmoty. Základom je pravidelné stravovanie, vyvážené porcie a výživné doplnky v podobe proteínových jedál a nápojov.

 

Keto diéta je zároveň uznávaným stimulom, ako rýchlo schudnúť, redukovať hmotnosť pri dlhšom pocite zasýtenia. Na tom sa podieľajú ako bielkoviny, tak aj tuky a ďalej skvalitňujú trávenie a spaľovanie.

Pozor ale na negatívne dôsledky obmedzeného príjmu sacharidov. Ich nedostatok až po adaptáciu sa môže prejavovať častým hladom a nárazovým prejedaním. Taktiež absentujúca energia zo sacharidov dokáže zapríčiniť emocionálnu slabosť a vyčerpanie.

Existuje vôbec zaručená tréningová zostava na schudnutie 5 kg?

Nie, neexistuje. Rovnako nie je ani najlepší šport na chudnutie. Najlepšie pre poznanie úspešného chudnutia je podporiť kalorický deficit, jednoducho dostať telo do stavu, keď už nemôže nič iné, len spaľovať. K spaľovaniu dochádza aj každou intenzívnou fyzickou aktivitou. Môže ísť aj o prirodzený pohyb, akým je chôdza, ale pri inej frekvencii a intenzite, než sme to mali doteraz zaužívané.

Prečítajte si: Ako dosiahnuť kalorický deficit?

Odborníci upozorňujú,

že schudnúť 5 kg za týždeň nie je nemožné, ale oveľa riskantnejšie než by sme išli na to pozvoľnejším dvojmesačným plánom. Síce aj v tomto prípade by sa na značnej časti podpísalo vylúčenie nadbytočnej vody z tela, išlo by už aj o spaľovanie nadbytočného tuku.

Ako rýchlo schudnúť 5 kg?

Pozor aj na toto riziko pri úbytku 5 kg za týždeň!

Päťdňový chudnúci plán je najmä o detoxikácii, o čistote organizmu. Základom je očistnýrežim, keď v prvých dvoch dňoch pôsobíme na škodliviny v tele prijatou vlákninou, obilninami a rôznymi pestrými proteínmi rastlinného pôvodu. Pitný režim zabezpečuje lenčistá voda. Pozor! Tu sa dá ľahko skĺznuť do vyhladovania a vzápätí nárazového prejedania.

Vieme rýchlo schudnúť aj bez cvičenia?

Áno a podľa mnohých nových názorov na chudnutie cvičenie samo o sebe nie je spúšťačomchudnutia. Spúšťačom je len príjem kalórií, ktorý pri vyšších hodnotách treba spáliť. Na to jecvičenie vhodné, ale na druhej strane, pri udržiavaní tela v kalorickom deficite, sa chudnutieuskutočňuje aj bez cvičenia.

Viac info:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322345

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.