Tipy na fitness jedálniček pre ženy

Čo je základom zdravého jedálnička pre ženy?

Jesť preto, že ste hladné, nie preto, že vám to iní vnucujú. Jesť treba v pokojnom prostredí úplne sústredený na chuť, vôňu a kombináciu servírovaných potravín. Zdravé jedlo zahŕňa nevyhnutné makronutrienty, vitamíny a minerály pre energiu na celý deň. V zásade platí, že počtu servírovaných porcií, času, kedy začíname a ukončujeme stravovanie za deň, sú nadradené konkrétne čísla o prijatých kalóriách a vstrebávané živiny.

Fitness jedálniček pre ženy

Raňajky

Pri plánovaní konkrétne jedálnička pre ženy na chudnutie zdôrazňujeme, že spôsobom stravovania a výdajom energie treba dosiahnuť kalorický deficit – výdaj energie je vyšší než príjem. V podstate dovolené sú sladké aj slané raňajky bez ohrozenia na fitness cieľoch.

Prečítajte si: Tipy na zdravé raňajky

Sladké pohánkové lievance

Potrebujeme: 150 g pohánkovej múky, 250 g polohrubej múky, vajíčko, ½ l kyslé mlieko, 1PL olej, 1KL sóda bikarbóna, podľa chuti soľ, džem a štipku masla

Postup: Vajíčka vymiešame v kyslom mlieku a pridáme olej. Primiešame zmes z oboch múk a vypracujeme hladké cesto. Necháme odležať 15 min. Primiešame aj sódu bikarbónu s lyžicou vody a pečieme lievance. Odporúčame na štipke kvalitného masla. Lievance servírujeme s chutným džemom, so sladkým tvarohom alebo ovocným pyré.

Tipy na fitness jedálniček pre ženy

 

Viete, že fresh slaný raňajkový tip by mal hrať vôňou, chuťou a najmä farbami? To dokazuje, že ide o moderný jedálniček pre ženy, ktoré si jedlo užívajú, nielen prežúvajú.

 

Slaná cviklová nátierka s tvarohom

Na cca 150 g uvarenej cvikly potrebujeme 200 g nízkotučného tvarohu. Pridávame nastrúhaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Cviklu odporúčame rozmixovať na pyré a postupne primiešavať tvaroh.

Obed

Obed je ústredným bodom fitness stravovacieho plánu. Má byť sýty, ale nie ťažký a zle stráviteľný. Najlepšie, keď telo zasýti na dlhší čas, až do večere. Odporúčame napr. proteínový obed, ktorý spĺňa spomínané kritériá.

 

Prečítajte si: Tipy na zdravý obed

Kuracie mäso s pečenou zeleninou

Recept je pre 2 osoby, resp. na dve porcie.

Potrebujeme: 300 g zemiakov na šalát, 150 g kuracích pŕs, 100 g mrkvy, 100 g fazuľových strukov, podľa chuti malú lyžičku cesnaku, cibule, bazalky a čierneho korenia.

Postup: Na plech dáme zemiaky pokrájané na kocky, mrkvu a struky. Zeleninu môžeme trochu obvariť a až tak pridávať k zemiakom. Polejeme olejom s bylinkami a korením podľa chuti. Pridávame nakrájané kuracie prsia. Pečieme cca. 50 min pri 200 °C. Odporúčame syrový alebo jogurtový dressing.

Večera

Večera má byť ľahká – to znamená dobre stráviteľná, ale sýta na celú noc. Odporúča sa jesť večeru cca. 3 hodiny pred spaním. Pozostáva z málo sacharidov, ale ani tie nevynechávame úplne. Dôležitý je vyvážený príjem proteínov pre posilnenie a regeneráciu svalstva.

Prečítajte si: Ako si pripraviť zdravú večeru?

Ryby – losos

Bohatý na omega 3 mastné kyseliny podporuje okrem iného správne fungovanie metabolizmu. Pre úžasnú chuť je vhodný losos v marináde s olivovým olejom a zmesou byliniek na ryby. Pri pečení postačí z každej strany po 5 min, inak by bol suchý a stratil tú úžasnú chuť po rybách. Najprv prudko opekáme kožou dole cca. 1 min. Pečieme v kombinácii olej na opečenie, neskôr po otočení maslo pre vyváženú chuť s bylinkami a korením.

Tipy na fitness jedálniček pre ženy

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

Koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí

V tomto článku sa pozrieme na otázku koľko sacharidov denne prijať pri chudnutí, pretože pri tejto otázke panuje veľa mýtov a poloprávd. Čítajte ďalej. Zobraziť celý článok

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu

Výpočet bazálneho metabolizmu slúži na meranie energetickej potreby tela, zistíte aké množstvo kalórií potrebujete denne na udržanie aktuálnej hmotnosti. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.